Welkom bij STRENGTH & Company! - STRENGTH & Company
16094
post-template-default,single,single-post,postid-16094,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

28 Feb Welkom bij STRENGTH & Company!

 

“I like to move it, move it.”

– King Julien, Madagascar

 

Welkom bij de eerste blog post van STRENGTH & Company! En welkom bij STRENGTH & Company!

De bedoeling van deze blog is om je via deze weg elke maand iets aan te reiken dat je inspireert, motiveert, doet nadenken, laat glimlachen,… door over beweging te praten. Soms in het Nederlands, dan weer in het Engels… We zien wel hoe het loopt.

Uiteraard wordt er dieper in gegaan op de praktische kant van beweging (oefeningen, technieken, details, cues,…) – zodat al dat gewauwel ook tot acties leidt – maar er komen zeker en vast ook gerelateerde dingen aan bod: voeding, herstel, slaap, ontspanning, events,… Nothing but goodies!

De eerste 2 weken zijn ondertussen achter de rug in de Cruyslei en bij alles wat nieuw is hoort een gepaste introductie lijkt me. Daarom stel ik deze maand in de eerste plaats met plezier STRENGTH & Company aan jullie voor.

King_Julien_(All_Hail_King_Julien)

Wat is STRENGTH & Company?

STRENGTH & Company is het streven naar een omgeving te zijn waar mensen kunnen samenkomen om (terug) meer en beter te bewegen, sterker te worden en hun doelen kunnen bereiken.

Het is een plek om éénieder die gemotiveerd is de nodige tools, kennis, vaardigheden aan te bieden om te bereiken wat ze voor ogen hebben. Het is dus een gym, een sportschool met aandacht voor inhoud.

Waarom STRENGTH & Company?

STRENGTH omdat het van belang is sterk te zijn. Hoe sterker je bent, hoe meer je kan. Kracht is de belangrijkste eigenschap.

Al te vaak wordt de fysieke kracht die iemand kan bezitten onderschat, of langs de andere zijde, te ongecontroleerd of onveilig toegepast. Kracht bestaat niet zonder de nodige controle & techniek. Sterk zijn/worden is het vertrekpunt.

Company omdat samen bewegen, trainen, lachen, leren,… een band schept.

Een groep gelijkgestemden die voortkomt vanuit betrokkenheid en oprechtheid.

Een tribe, een pack, een crew, een community,…noem het wat je wil. In de Cruyslei zijn we een company (naar het gezegde ‘in goei compagnie zijn’) en geven we een high-five en een veusje om elkaars inspanning en aanwezigheid te erkennen en ondersteunen. Samen trainen, eigen doelen nastreven.

Bij STRENGTH & Company staat empowerment centraal: mensen in de mogelijkheid stellen tot…, hen te helpen de capaciteiten te ontwikkelen om hun potentieel te benutten. Deze visie is samengevat in 1 zin en staat altijd centraal:

the notion of fulfillment of purpose or function, the act of living up to one’s full potential’

Het gaat dus om welzijn en welvoelen. Om kracht, beweging, voeding, bewustzijn, samenhorigheid,… Om een leven in balans, met prioriteiten.

Waarom beweging?

Simpel, beweging is een medium. We zijn er voor gemaakt en doen het veel te weinig.

Hoewel een heel brede, algemene term, is het net bedoeld om het zowel in de breedte als in de diepte opnieuw te ontdekken, terug aan te leren.

De trainingen zijn geconcentreerde momenten om je fitheid te verbeteren en bepaalde bewegingen te leren & verbeteren. Maar de toepassing zit in het leven.

Springen, hangen, lopen, optrekken, duwen, trekken, dragen, rollen, rechtkomen,… Allemaal komt het aan bod. Net zoals alle tools: barbells, kettlebells, het rek, sleeën, gewichten, medicine balls, ringen,… Maar de bedoeling blijft om naar buiten te gaan en te gaan lopen, dansen, klimmen, sporten, spelen,…

Spelen…nog zoiets dat we zijn ontleerd. Want, uiteindelijk, we all like to move it, move it.

 

Volgende maand ga ik dieper in over het belang van kracht. Wat verstaan we eronder, hoe belanrgijk is het, waarom (de favoriete vraag van elke 3-jarige)… dat soort dingen allemaal.

Tot dan!

MOVE WELL. GET STRONG.